Projecten

Op vrijdag 8 mei 2015 organiseert de Eric Braamhaar Foundation haar eerste Eric Braamhaar Sportdag voor G-sporters, op het terrein van voetbalvereniging De Zweef in Nijverdal. Voorheen was stond deze dag bekend als het DVO-toernooi, een provinciaal veldvoetbaltoernooi voor Dag Activiteiten Centra en speciaal onderwijs. In 1988 werd dit toernooi voor het eerst georganiseerd, de laatste jaren door de commissie G-voetbal van de KNVB district Oost in samenwerking met voetbalvereniging De Zweef.

Toernooi op vrijdag 19 mei 2017

“Het DVO-toernooi werd steeds lastiger om (financieel) te realiseren en het leek erop dat het dit jaar niet door kon gaan. Dat mocht niet gebeuren, zo’n geweldige dag voor deze doelgroep moet zeker blijven bestaan! Ik was al langer actief als scheidsrechter op dit toernooi en vanaf dit jaar draagt mijn foundation de organisatie. Ook draagt het toernooi dit jaar voor het eerst mijn naam”, vertelt Eric.

Zo’n geweldige dag voor deze doelgroep moet zeker blijven bestaan!

Organiseren van de ploegen

Het toernooi draait vooral om plezier maken, maar de beste ploegen kunnen ook wat mooie prijzen in de wacht slepen. De ploegen bestaan uit een keeper en 6 veldspelers. Zowel mannen als vrouwen kunnen meedoen en er wordt gespeeld op een kwart voetbalveld. De wedstrijden duren 12 minuten. Er wordt op twee niveaus gespeeld, namelijk sporters die nooit voetballen en sporters die wel eens een balletje trappen. De Eric Braamhaar Foundation is momenteel druk bezig met het organiseren van de ploegen.

Houd deze website in de gaten voor informatie over het toernooi op vrijdag 19 mei 2017 in Nijverdal, en overige projecten.